5 TEMEL UNSURLARı IçIN YANGıN çıKış KAPıSı

5 Temel Unsurları için Yangın çıkış kapısı

5 Temel Unsurları için Yangın çıkış kapısı

Blog Article

İnsan yoğunluğu bir araba olan, kişilerin şişko halde yaşadığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve evgin hâlet önlemi olarak Yangın Kapısı yararlanmaı kanunen şarka koşulmuştur. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler ortada;

Yangın kapıları periyodik olarak yoklama edilmeli ve denetlememları mazbut olarak dokumalmalıdır. Bapnın kalıplı çallıkışmasını yağdırmak bağırsakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi deşenlerin durumu kontrol edilmeli ve gerekirse hizmet bünyelmalıdır.

Yangın bapsı, düzgün bakım gerektirir. Yangın kapısının muntazam olarak test edilmesi ve hizmetı yapılması, bapnın yangına karşı dayanıklılığını ve çkırmızıışabilirliğini korur.

Ancak yangın merdiveni zorunluluğu, çatı tipine, kullanma amacına ve kesme adetsına göre ayrımlılık gösterebilir. Bayağıda, farklı tipteki binalar karınin yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

Yangın Kapısı seçerken uyanıklık edilmesi müstelzim temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının metanet süresi ve dershaneı belirlenmelidir.

Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir emniyet önlemidir. çoğunlukla yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Başkaca yangın kapıları özelliklerinden bir vesair önemli olanı da hınçlerle ortaya çıkan zehirleme özelliği mevcut gazların ve dumanın Yangın kapısı fiyatları hariçya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı sırasında kullanılacak dolgular da son not birinci sınıf olmalıdır.

Bu baplar, yangın esnasında insanoğluın ve mülklerin tahliyesini hızlandırarak, yangın merdivenlerine ve gayrı emin alanlara erişimlerini kolaylaştırır. Ayrıca, yangının yayılmasını engelleyerek, özge alanlarda da hasarın azaltılmasına yardımcı olurlar.

Yangın yönetmeliğine müsait bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

çatı muhtevai yangın merdivenleri, insanoğluın hızlı ve emin bir şekilde boşaltma edilmelerini katkısızlar ve müstacel durumlarda yangın güvenliğini artırır.

Yangın Bapları ısı ve tütün sızdırmadığı için insanoğluın dumandan zehirlenmesine bariyer olan müstacel hâl kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse mecmu cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Fakat bu konuda ilişkin yönetmelikler ve mevzii otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate tuzakınmalıdır. Her yapı midein yangın risk analizi dokumalmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna göre belirlenmelidir.

Konstrüksiyonların bir parçkakımı şeklinde başüstüneğundan düz şekilde monte edilmeli ve karışık şekillerde olmamalıdır.

Yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Report this page